Arabesk

Hoefverzorging, gebitsverzorging en dagcursussen

Buitenritten

We zijn zelf fanatieke buitenrijders met onze paarden, we rijden ook endurance wedstrijden, dagtochten en trektochten. Hoewel we niet aan een bos zitten, is het hier evengoed prachtig buitenrijden met de paarden op de IJsselmeerdijk tussen Hoorn en Enkhuizen. We rijden bitloos en met westernzadels. Onze boerderij zit pal aan de IJsselmeerdijk vlakbij Oosterleek (Venhuizen).

Het is mogelijk om bij ons een buitenrit te boeken. We verwachten wel dat je een ervaren ruiter bent en inzicht hebt in verkeerssituaties met paarden. Onze paarden zijn verkeersmak. We rijden voornamelijk in draf, dus enige conditie van de ruiter wordt wel gevraagd. Maximaal gewicht ruiter 80 kg.

Een rit duurt ongeveer 1 uur, we rijden ongeveer 10 km en daaromheen komt nog het op en afzadelen van het paard. Kosten 30,- euro per persoon. Een langere rit kan natuurlijk ook in overleg.

Op verzoek kunnen we een tussenstop maken bij tearoom The Robin voor een heerlijk kopje koffie of thee, al dan niet met scones (niet bij de prijs inbegrepen).

Cap verplicht! Een stevige spijkerbroek als rijbroek is prima, goede stevige schoenen of laarzen met een hak raden we wel aan. Eventueel kun je bij ons een cap huren voor 5,-

Maximaal aantal deelnemers vier.

Om een afspraak te maken kun je een whatsapp sturen 0649044237 (bellen is vaak slechte ontvangst i.v.m. buitengebied), mailen kan ook jileeflang@gmail.com

 

Thema door Anders Norén