Arabesk

Hoefverzorging, gebitsverzorging en dagcursussen

Bitloos & NH

Wil je overstappen op bitloos rijden, wil je meer leren over grondwerk? Dan hebben we de dagcursus bitloos & natural horsemanship.

Grondwerk is de basis voor elk paard en voor de ruiter. Als de communicatie vanaf de grond niet soepel verloopt, ontstaan er ook vanuit het zadel problemen. Grondwerk is niet alleen nuttig, maar ook nog eens ontzettend leuk om te doen met je paard als afwisseling van het rijden.

Bij de dagcursus grondwerk/NH/bitloos rijden gebruik ik elementen uit verschillende NH stromingen. Er is niet één vaste methode die voor elk paard werkt; je moet altijd blijven kijken naar het individuele paard en z’n eigenaar, wat werkt en wat niet. Wij hebben zelf zeven paarden, met allemaal zeer uiteenlopende karakters. Elk paard spreken we op zijn eigen manier aan die bij hem of haar past.

Op de dagcursus bespreken we de verschillende bitloze optomingen die er bestaan en hun inwerking op het paardenhoofd. We hebben alle soorten bitloze systemen om uit te proberen, zodat je rustig kunt kijken wat bij jou past.

Grondwerk/NH is ook leren kijken naar je paard, welke signalen geeft hij af en hoe reageer je daar op. Hieronder zie je mijn eerste eigen paard, Arabesk. Van hem heb ik veel geleerd. Er was niets met hem te beginnen, sloeg met zijn voorbenen, wilde de trailer niet in en was nog helemaal onbeleerd toen ik hem kreeg. Ik heb hem zelf zadelmak gemaakt en beleerd. Uiteindelijk konden we zelfs zonder hoofdstel over het strand rijden!

De dagcursus kost 80,- en is inclusief koffie/thee, lekkers en een complete lunch met zelfgebakken brood en vegetarisch broodbeleg.

Thema door Anders Norén