Arabesk

Hoefverzorging, gebitsverzorging en dagcursussen

Bitloos & NH

Wil je overstappen op bitloos rijden, of zoek je hulp bij grondwerk of gedragsproblemen met je paard? Dan kun je bij ons terecht voor

  • grondwerklessen
  • begeleiding bij het beleren en inrijden van je paard
  • overstappen van bit- naar bitloos rijden
  • hulp bij het uitzoeken van een geschikt bitloos hoofdstel
  • trailer laden

We hebben alle soorten bitloze systemen om uit te proberen, zodat je rustig kunt kijken wat bij jou en je paard past.

Grondwerk is de basis voor elk paard en voor de ruiter. Als de communicatie vanaf de grond niet soepel verloopt, ontstaan er ook vanuit het zadel problemen. Grondwerk is niet alleen nuttig, maar ook nog eens ontzettend leuk om te doen met je paard als afwisseling van het rijden.

Bij de lessen grondwerk/NH/bitloos rijden gebruik ik elementen uit verschillende NH stromingen. Er is niet één vaste methode die voor elk paard werkt; je moet altijd blijven kijken naar het individuele paard en z’n eigenaar, wat werkt en wat niet. Wij hebben zelf zeven paarden, met allemaal zeer uiteenlopende karakters. Elk paard spreken we op zijn eigen manier aan die bij hem of haar past.

Grondwerk/NH is ook leren kijken naar je paard, welke signalen geeft hij af en hoe reageer je daar op. Hieronder zie je mijn eerste eigen paard, Arabesk. Van hem heb ik veel geleerd. Er was niets met hem te beginnen, sloeg met zijn voorbenen, wilde de trailer niet in en was nog helemaal onbeleerd toen ik hem kreeg. Ik heb hem zelf zadelmak gemaakt en beleerd. Uiteindelijk konden we zelfs zonder hoofdstel over het strand rijden!

Lessen geef ik alleen in het gebied rondom Hoorn-Enkhuizen-Medemblik. Lessen kosten 35,- per uur. Lessen met één van onze paarden is ook mogelijk. We hebben zes paarden, met allemaal een zeer uiteenlopend karakter waar we dagelijks nog veel van leren. Neem contact op via 06-49044237 of jileeflang@gmail.com

Thema door Anders Norén