Op de foto van links naar rechts: Yult, Haidie, Bliksem, Arabesk, Safino, Jasmin en Dartel.

We zullen onze paarden voorstellen van oud naar jong;

Yult 31 jaar

Yult heet eigenlijk Raudur, maar zijn naam is ontstaan doordat iemand het woord ‘tölt’ verkeerd uitsprak. Eigenlijk schrijf je Yult daarom als Yölt, of Yölto. Yult is nog steeds onder het zadel en is een echte eigenwijslander. Ondanks zijn leeftijd is hij nog zeer kwiek en gewiekst. Het ene moment kan hij de zoete kinderpony uithangen, om het volgende moment met z’n ruiter een bloemkolenveld in te rennen. Yult heeft al vele generaties kinderen leren paardrijden. Yult heeft ook een keer in de Penny gestaan als pony van de maand. Hij staat hier het langst van alle paarden.

Haidie Belwin 28 jaar

Haidie is een dravertje, maar bleek ongeschikt voor draverijen. Ze wilde alleen maar hard als het haar uitkwam en was moeilijk handelbaar. Ze ging met sulky en al bijna een etalageruit in, omdat ze haar eigen spiegelbeeld wilde aanvallen. Toen haar oude hoefsmid hoorde dat ze nog steeds leeft, verslikte hij zich bijna in zijn koffie; Haidie beet en bijt nog steeds alle hoefsmeden en bekappers. Haidie kan heel boos kijken met platte oren, maar wie haar leert kennen prikt daar al snel doorheen, zowel paarden als mensen. De rest van de kudde is ook niet meer onder de indruk van haar boze hoofd.

Jasmin Signal 25 jaar

Jasmin heeft 10 jaar lang op de baan gelopen en daarna nog tien jaar endurance. Jasmin is helemaal gek van Dartel, dat is haar alles. Haar grootste hobby is modder op haar voorhoofd smeren. Ze heeft hele grote mooie ogen, waarmee ze iedereen inpakt. Ondanks haar leeftijd heeft ze nog steeds een ijzeren conditie en loopt ze de arabieren eruit. In draf haalt ze nog steeds met gemak de 30 km/h.

Arabesk Karpassia 16 jaar

Arabesk is een egyptische arabier, hij is mijn eerste paard. Samen met hem liep ik tegen allerlei problemen aan. Het begon met dat ik geen hoefsmid kon vinden en zo heb ik zelf leren bekappen en maakte ik kennis met natuurlijk bekappen. Aanvankelijk stond ik er zeer kritisch tegenover, maar ik ben zeer overtuigd geraakt van deze methode. Na een bijna doodsmak op het asfalt ben ik opnieuw begonnen vanaf de grond en ben gaan rijden zonder bit. Vroeger vond ik natural horsemanship iets voor geitenwollensokken, limonadedrinkers en worteleters, maar er is niks zweverigs aan. Parelli vind ik de duidelijkste methode, waarbij ik dan wel het bit weglaat. Na vele problemen met zijn gebit en diverse tandartsen belandde ik van de wal in de sloot en ging het steeds slechter met hem. Toen vond ik een gebitsverzorger die zijn probleem kon oplossen, helaas overleed zij en om te voorkomen dat de geschiedenis zou herhalen ben ik zelf een opleiding gebitsverzorging gaan doen. Arabesk is ook de naam waarmee ik actief ben op paardenfora. Arabesk zelf is een eigenwijze arabier en doet vooral graag alleen dingen waar hij zelf zin in heeft.

Safino Karpassia 13 jaar

Safino is het ongeplande oepsje van Arabesk, toen Arabesk nog niet bij mij was. Safino is half kwpn en half arab. Hij is de vriendelijkheid zelve en wil ALTIJD AANDACHT, met hoofdletters. Zodra iemand de wei in komt, komt hij gezellig neuzen en wil geaaid worden.

Peter Dartel 13 jaar

Dartel is een draver waarmee Rein veel wedstrijden heeft gewonnen in endurance.  Rein heeft ook veel pech gehad met Dartel, van een peesblessure, naar een gebroken hoefbeen en weer een andere peesblessure. Hoewel de vooruitzichten in de laatste twee gevallen zeer somber waren, is hij nu toch weer onder het zadel en rijdt weer 20 -25 km per rit op flinke snelheid. Zijn grootste hobby is rennen, zo hard mogelijk, in draf, maar liefst galop. In het bos en op het strand is hij nog het best te vergelijken met een uitgelaten jonge hond die super enthousiast is. Dartel verstaat 50 woorden voor ‘je mag harder’ en kent geen enkel woord voor ‘rustig aan’.

Bliksem B  9 jaar

Bliksem is ook een draver, ons jongste én grootste paard. Hij is een grote vriendelijke reus en laat zich door iedereen opzij jagen. Hij is dol op aandacht van mensen en kan uren meedoen in de irritante spelletjes van Arabesk.